Artikuj mjekësor

Sëmundja Kronike e Veshkave (Sëmundja Renale Kronike SRK) është një humbje progresive e funksionit të veshkave  e cila mund të kërkojë disa muaj apo vite për t’u zhvilluar.

Çdo veshkë përbëhet nga rreth 1 milion njësi filtruese të quajtura nefrone. Nëse nefronet dëmtohen, ato ndalojnë së punuari. Nefronet e shëndetshëm, përballojnë një ngarkesë shtesë pune për një kohë të caktuar. Por, nëse dëmtimi vazhdon, gjithnjë e më shumë nefrone humbin funksionin dhe në një moment të caktuar ata që mbeten nuk mund të filtrojnë gjakun mjaftueshëm për të na mbajtur të shëndetshëm.

 

Çfarë nuk duhet të harroni? 

  • Stadet e hershme të sëmundjes kronike të veshkave nuk shfaqin shenja dhe simptoma
  • Sëmundja kronike e veshkave zakonisht nuk shërohet, por mund të trajtohet
  • Diagnostikimi i hershëm rrit efektivitetin e trajtimit.
  • Analiza e gjakut dhe e urinës vlerësojnë funksionin e veshkës
  • SRK mund të shkaktojë ndalimin e plotë të funksionit të veshkës

 

Sëmundja e veshkës ka incidencë dhe rrezikshmëri të lartë por është e trajtueshme

- Incidencë e lartë

1 në 10 persona janë të prekur nga SRK dhe cdo vit miliona njerëz humbin jetën nga komplikacionet saj.

- Rrezikshmëri e lartë

Pasojat nga SRK janë:

  • Avancimi i saj drejt stadit të fundit të SRK që kërkon kryrjen e rregullt të dializës ose transplantit të veshkës për të jetuar.
  • Risk i lartë i vdekshmërisë së parakohshme si rezultat i sëmundjeve kardiovaskulare dhe insulteve cerebrale (goditjet në tru).

- E trajtueshme

Nëse SRK diagnostikohet herët dhe menaxhohet në mënyrën e duhur, ngadalësohet progresioni i saj i cili në disa raste mund edhe të stopohet.

 

Si matet funksioni i veshkës?

Indikatori kryesor i funksionit të veshkës është matja e kreatininës në gjak (produkt përfundimtar i trupit i prodhuar nga muskujt dhe ekskretuar nga veshkat). Rënia e funksionit të veshkave, çon në akumulim të kreatininës në gjak (matet nëpërmjet ekzaminimeve mjekësorë).

Shkallën e filtrimit të gjakut në veshka e masim më së miri me GFR (Ritmi i Filtrimit Glomerular). Me anë të këtij testi mjekët përcaktojnë nëse funksioni i veshkës është normal ose jo dhe nëse jo në çfarë niveli është ulur.

 

Stadet e Sëmundjes Renale Kronike

Zakonisht SRK fillon në mënyrë të fshehtë, të ngaladtë dhe progreson drejt sëmundjes renale përfundimtare pas disa vitesh. Stadet e SRK janë pesë, nga stadi i parë i cili përkon me fillimin e SRK, deri në të pestin që është stadi i avancuar. Në stadin e pestë të SRK është i domosdoshëm fillimi i terapisë zëvendësuese të veshkës: dializa ose transplanti renal.

Stadi

Përshkrimi

Niveli i GFR

Funksion normal i veshkave

Veshka të shëndetshme

90mL/min ose më shumë

Stadi 1

Veshka të dëmtuara me GFR normal ose të lartë

90ml/min ose më shumë

Stadi 2

Veshka të dëmtuara me ulje të lehtë të GFR

60 deri 89mL/min

Stadi 3

Ulje e moderuar e GFR

30 deri 59mL/min

Stadi 4

Ulje e avancuar e GFR

15 deri 29 mL/min

Stadi 5 (ESRD)

Pamjaftueshmëri e veshkave (Insuficencë)

Më pak se 15mL/min ose në dializë

GFR: Ritmi i Filtrimit Glomerular

 

Shkaqet e Sëmundjes Renale Kronike

Dy shkaktarët madhorë të SRK në vendet e zhvilluara janë diabeti dhe hipertensioni.

Shkaqe të tjera përfshijnë inflamacionin (glomerulonefritet), infeksionet (pielonefritet), kistet në veshka (polikistoza renale), mbajtjen për një kohë të gjatë të urinës në veshka siç janë bllokimet nga gurët në veshka etj.

Disa medikamente mund të shkaktojnë SRK, në veçanti ata që përdoren për lehtësimin e dhimbjeve për një kohë të gjatë (antiinflamatorët-josteroide siç janë ibuprofeni, voltareni etj)

 

Shenjat dhe Simptomat e Sëmundjes Renale Kronike

 Një person mund të humbasë 90% të funksionit të veshkave përpara se të shfaqë simptoma. Disa nga simptomat e stadit të avancuar të SRK përfshijnë dobësi trupore, ulje e oreksit, enjtje e këmbëve, enjtje përreth syve në mëngjes, urinim me gjak, vlera të larta të tensionit që nuk stabilizohen, krampe muskulare (ngërce), tharje të lëkurës, kruarje të saj, mungesë përqendrimi dhe dëshire për të punuar etj.

 

Diagnostikimi i Sëmundjes Renale Kronike

 Në shumicën e rasteve SRK mbetet e padiagnostikuar ose diagnostikohet me vonesë, për shkak të klinikës së fshehtë që ajo paraqet.

Këto ekzaminime përfshijnë matjen e kreatininës, uresë, nivelit të sheqerit në gjak, matjen e kreatininës dhe albuminës në urinë. Më pas mjeku kalkulon funksionin total të veshkës (GFR) duke përdorur dhe disa nga të dhënat tuaja siç janë mosha, pesha, gjatësia.

 

Trajtimi i Sëmundjes Renale Kronike

Trajtimi i SRK ngadalëson ecurinë drejt sëmundjes renale kronike përfundimtare. Në stadet e para trajtimi është medikamentoz dhe kujdes i veçantë për dietën ushqimore.

Në stadet e avancuara të SRK kur funksioni i veshkës ulet, GFR<15 ml/min, produktet toksike grumbullohen në organizëm dhe shtohet sasia e lëngjeve të tepërta në trup. Në këtë stad duhet të kryhet dializa ose transplanti i veshkës.

Dializa dhe transplanti janë quajtur ndryshe terapi renale zëvendësuese, pasi ato përpiqen të “zëvendësojnë” funksionin normal të veshkave.

 

Transplanti i veshkës

 Terapia më e mirë për sëmundjen terminale të veshkës është transplanti renal. Konsiderohet i tillë pasi cilësia e jetës dhe mbijetesa është ndjeshëm më e lartë në pacientët e transplantuar sesa te ata që trajtohen me dializë.

Në përgjithësi shkalla e suksesit të transplantit është e lartë. Në transplantin me dhurues të gjallë, shkalla e suksesit gjatë vitit të parë të transplantit është 90-95%.

Suksesi afatgjatë është i mirë për pacientët e të gjitha moshave, pra jo vetëm moshat e reja por edhe pacientët në mosha të avancuara përfitojnë nga Transplanti, kjo në kuadër të jetëgjatësisë dhe të përmirësimit të cilësisë së jetës.

 

Dializa

Veshkat e shëndetshme kryejnë një sërë funksionesh, pastrojnë gjakun nga toksinat dhe nxjerrin nga organizmi lëngjet e tepërta nëpërmjet urinës.

Kur veshkat nuk funksionojnë më, dializa zëvendëson funksionin pastrues të veshkave.

Ekzistojnë dy lloje të dializës:

Hemodializa realizon pastrimin e gjakut nga toksinat dhe lëngjet e tepërta nëpërmjet një makine dialize në të cilën gjaku pompohet nga trupi në filtrin e makinës (ku kryhet pastrimi) dhe më pas rikthehet sërish në organizëm. Kjo proçedurë kryhet në një qendër dialize, zakonisht tre herë në javë dhe seanca zgjat rreth 4 orë.

Dializa peritoneale është një formë tjetër dialize, e cila përdoret për të pastruar gjakun dhe larguar lëngjet e tepërta nga organizmi. Ajo funksionon me të njëjtin princip si hemodializa, por në këtë rast pastrimin e gjakut nuk e kryen filtri por membrana peritoneale. Kjo lloj dialize kryhet në kushte shtëpie dhe në këtë rast nuk jeni të varur nga qendra e dializës.

 

Dr Elvana Rista

Mjeke Nefrologe

Tel: 04 23 90 000

 

 

 

Frakturat e kockave - Kush rrezikohet më shumë, pse ndodhin dhe pse nuk duhen neglizhuar

Frakturat kockore në Reumatologji i hasim te pacientët e prekur nga osteoporoza. Kjo është një sëmundje që prek kryesisht femrat gjatë dhe pas menopauzës, por nuk përjashtohen edhe meshkujt. Osteoporoza vjen si rezultat i dobësimit të arkitekturës së kockës, duke rritur në këtë mënyrë rrezikun për thyerje ose fraktura spontane. Hormonet femërore janë mbrojtës shumë i mirë kundër ostoporozës dhe kjo është edhe arsyeja që gjatë periudhës së menopauzës niveli i tyre në gjak bie ndjeshëm duke krijuar premisa për shfaqjen e sëmundjes së osteoporozës. Kjo është një sëmundje e fshehtë e cila, në shumicën e rasteve zbulohet vetëm pasi ka ndodhur fraktura. Qëllimi është diagnostikimi i sëmundjes përpara se të ndodhë fraktura dhe për këtë arsye grave në menopauzë ju rekomandohet kryerja  DEXA-s, ekzaminim me anë të të cilit matet fortësia e kockës.

Personat më të rrezikuar për t’u prekur nga Osteoporoza janë ata të cilët kanë histori familjare (familjarë) me osteoporozë, ata që mjekohen për sëmundje reumatizmale si dhe femrat që kanë hequr vezoret.

Osteoporoza nuk ka simptoma të dukshme, pra pacientët e prekur nuk kanë asnjë shenjë klinike deri në momentin që ndodh fraktura. Kjo është edhe arsyeja pse nuk duhet neglizhuar kjo sëmundje, nisur nga  shkalla e lartë e invaliditetit që shkakton fraktura si dhe kostoja e lartë që ka për individin dhe familjen. Prandaj është e rëndësishme kontrolli (DEXA) si mënyra më e mirë e parandalimit. Në momentin e diagnostikimit të osteoporozës, pas vlerësimit të gjendjes së pacientit të bërë nga mjeku reumatolog, pacientit i mund t’i rekomandohet terapi me tableta nga goja ose injeksione.

Kyçe të fryra, gishta të ftohtë? Janë këto sinjale për sëmundje reumatizmale?

Personat me këto ankesa gjithmonë duhet të drejtohen te mjeku reumatolog për të bërë një vlerësim mjekësor të gjendjes së tyre, pra është mjeku ai që do të vlerësojë nëse kemi të bëjmë me një sëmundje reumatizmale apo thjesht një reagim jonormal të trupit ndaj të ftohtit. Nëse ndodh që gishtat të ndryshojnë dhe ngjyrën e lëkurës në të zbehtë apo marrin ngjyrë vjollcë, atëherë patjetër që duhet vlerësuar nga mjeku, sepse në këto raste kemi të bëjmë me fenomenin Raynaud, zbehje e ngjyrës së gishtave që vjen nga ngushtimi i enëve fundore të gjakut pas ekspozimit të tyre ndaj temperaturave të ulëta. Në spitalin Hygeia tashmë disponojmë aparaturën më të fundit atë të Kapilaroskopisë, nëpërmjet të cilës ne si mjekë reumatologë arrijmë të vlerësojmë fenomenin Raynaud qysh në fazat e para të tij.

Cilat sëmundje reumatizmale akuzohen se japin shenjat e para te duart, ngërçe, fryrje, dhembje, etj?

Sëmundjet që kanë preferencë për kycet e duarve (ngërçe, fryrje, dhembje) janë Osteoartriti dhe Artriti rheumatoid. Të dyja këto sëmundje prekin kycet e duarve, por me karakteristika të ndryshme, dhe mbi të gjitha trajtimi i tyre ndryshon. Prandaj, nëse keni qoftë dhe një nga këto shenja duhet të konsultoheni me reumatologun për të ditur nëse keni Artrit rheumatoid apo Osteoartrit. Por mund të ndodhë që te një pacient të bashkëekzistonë të dyja këto sëmundje.

Ҫfarë këshillohet më së shumti bashkë me trajtimet?

Këshilla ime është që mos të neglizhoni asnjë nga shenjat e mësipërme. Sa më herët të diagnostikoheni aq më shumë mundësi keni të bëni një jetë normale. Mos ju nënshtroni dhimbjes dhe sëmundjes pasi sot ka medikamente të cilat e kontrollojnë sëmundjen dhe ju bashkëjetoni me të pa vuajtur pasojat. Ushqehuni shëndetshëm dhe bëni aktivitet të rregullt fizik pasi mbipesha dhe obeziteti janë faktorë rreziku ose faktor agravues të sëmundjes për Artritin Reumatoid, Artritin nga acidi urik, Osteoartitin dhe Lupusin eritematoz sistemik. Dhe mbi të gjitha MOS U VETËDIAGNOSTIKONI NË GOOGLE!!! Keni shumë mundësi të gaboheni dhe nuk është aspak në të mirë të shëndetit tuaj! Lërjani profesionistëve të shëndetit të bëjnë atë që dinë të bëjnë më mirë.

 

Dr.Blerina Dhamo

Mjeke Reumatologe

Tel: 04 23 90 000

Një nga ankesat më të zakonshme fizike është dhimbja në sup. Supi është struktura më e rëndësishme për nga shpeshtësia e përdorimit të tij, por mirëfunksionimin e të cilit e marrim si të mirëqenë (si në rastet kur shtyjmë, kur tërheqim apo kur ngremë pesha).

Supi është i përbërë nga disa nyje të kombinuara me tendinet dhe muskujt të cilat bëjnë të mundur dhe lejojnë një gamë të madhe të lëvizjeve. Kjo është edhe arsyeja që duke qenë se supi ka shumë struktura, ka edhe ndjeshmëri shumë të lartë ndaj problemeve të ndryshme. Mansheta Rrotatore, e cila shërben për të mbajtur krahun në folenë e supit, është burim kryesor i dhimbjeve të shpeshta në sup dhe kjo dhimbje mund të vijë si pasojë e Tendinitis ose siç njihet ndryshe edhe irritim i tendinave të Manshetës Rrotatore. Kjo, si dhe Osteoartriti, janë patologji që çojnë në humbje të funksionalitetit dhe kufizime të lëvizjes së krahut dhe që shoqërohen me dhimbje të padurueshme te pacientët e prekur.

 

Po, cila është ajo teknikë që po aplikohet sot dhe sa i garanuar është suksesi i saj?

Ekipi i kirurgëve Ortopedë, të kualifikuar dhe me shumë  eksperiencë të Spitalit Hygeia në Tiranë janë ata që ofrojnë edhe zgjidhjen më optimale për kategorinë e këtyre pacientëve. Suksesi i tyre i rradhës është pikërisht  aplikimi në këtë Spital i teknikës më bashkëkohore dhe të suksseshme të kirurgjisë së supit, atë të  “Implantimit  të protezës reverse të supit”, teknikë e cila ofron garanci më të lartë dhe kohë rekuperimi më të shkurtër për pacientin. Pra, pacienti arrin të rifitojë performancën e supit në kuptimin e lëvizjes dhe forcës muskulare të krahut, dhe si rezultat eliminimin e dhimbjes.

Kirurgjia e supit ,ndonëse një degë e re në fushën e trajtimeve kirurgjikale ortopedike në vendin tonë, nuk është më një tabu në Spitalin Hygeia. Rikonstruksionet e tendinave dhe muskujve përreth supit, daljet (luksacionet) e supit, sipas mjekëve të këtij spitali, trajtohen me metodat bashkëkohore miniinvazive endoksopike (artroskopike) në këtë Spital.

Cilat janë shenjat dalluese klinike që shoqërojnë dhimbjen në shpatull?

Specialisët ortopedë sqaronë se dhimbja nga dëmtimi apo ruptura e manshetës rrotatore zakonisht shkakton enjtje lokale dhe ndjeshmëri të shtuar në zonën e shpatullës. Personi i prekur zakonisht ndjen dhimbje dhe ngurtësim kur ul ose ngre krahun. Në fillimet e saj simptomat mund të përfshijnë: dhimbje të vogla që janë të pranishme si në aktivitet po ashtu edhe në gjendje pushimi, dhimbje këto që mund të jenë relativisht të lehta dhe në këtë fazë pacientët shpesh nuk kërkojnë trajtim.

Por me përparimin e sëmundjes kemi shtim dhe përkeqësim të simptomave dhe përkatësisht personat e prekur ankojnë dhimbje të padurueshme sidomos gjatë natës; humbje e fuqisë dhe kufizim i theksuar i lëvizjes së krahut; vështirësi në veprimtari të tilla që kërkojnë vendosjen e krahut prapa shpinës, por në përgjithsëi të gjitha lëvizjet mund të jenë të kufizuara dhe të dhimbshme.

 

Kush janë më të prekurit nga kjo dhimbje?

Sipas mjekëve ortopedë ata që rrezikojnë më shumë të preken nga këto patologji degjenerative të manshetës rrotatore janë personat që merren me sporte të veҫanta (pra që ju duhet të përdorin krahët) si tenistët, notarët, etj. Po kështu edhe mosha është një tjetër faktor që ndikon, pra incidenca e dëmtimit të manshetës rrotatore rritet me moshën, sidomos pas moshës 40 vjeҫare. Një tjetër kategori që rrezikon të preket janë edhe personat që kryejnë punë fizike të tilla që kërkojnë  lëvizje të përsëritura të krahut. Por dhimbja mund të vijë edhe si pasojë e traumave të vogla.

 

Çfarë tjetër ?

Krahas Kirurgjisë së supit, duke qenë se dhimbjet për fat të keq vijnë edhe për shkak të frakturave që pësojnë artikulacionet në trupin tonë, në Departamentin e Ortopedisë të spitalit Hygeia, trajtohen me shumë sukses të gjitha llojet e frakturave të tilla si: Fiksime të frakturave të eshtrave të gjata nëpërmjet shtifteve intramedulare.

Po kështu realizohen me një përqindje të lartë suksesi edhe trajtimet e traumave sportive të cilat realizohen të gjitha me teknologji të avancuar si psh:

Për kirugjinë e gjurit aplikohen trajtime bashkëkohore të menisqeve nëpërmjet qepjes apo zëvëndësime protetike të tyre (në rast se nevojitet), trajtime bashkëkohore në dëmtimet e ligamenteve të gjurit; riinserim i LCA-së, si teknika më inovative për riparimin e tij ose ligamentoplastika nëpërmjet teknikës Anatomical Repair.

Për kirurgjinë e supit aplikohen riparime endoskopike të tendinave të manshetës rotatore dhe fiksime të tyre me teknika të avancuara Double Row (me dy rradhë). Për Endoprotezime të këllkut (coxaefemoral) përdoren protezat më cilësore në rang botëror (Smith & Nephew – R3, Zirkonium, Polarstem) si dhe ato të gjurit (Genesis 2).

 

Departamenti i Ortopedisë Hygeia

Kontakt: 04 23 90 000

 

Të dashur prindër!

Së pari i urojmë jetë të gjatë pjesëtarit më të ri të familjes tuaj!

Për ju prindër hapet një dritare e re e jetës, me detyra dhe përgjegjësi të reja.

Foshnja juaj ka nevojë për ushqyerje, kujdes dhe shumë dashuri….

”Mëmësia dhe atësia janë role që mësohen duke jetuar”!

Në këtë rrugëtim të gjatë një rëndësi të veçantë kanë përvojat e para, pra si të jeni të përgatitur për të përballuar sa më mirë këtë përvojë të re në jetën tuaj. Pikërisht, duke qenë se kjo etapë është shumë e rëndësishme si për prindin ashtu edhe për të porsalindurin, në Spitalin Hygeia e gjithë kjo eksperiencë përjetohet nën përkujdesin dhe ndihmën e pakursyer të stafit mjekësor & infemieror të Maternitetit dhe Neonatologjisë, të cilët janë aty për t’ju asistuar dhe lehtësuar këtë përvojë sa të bukur aq edhe të vështirë.

Shërbimi i Neonatologjisë  Hygeia funksionon si një shërbim i mirëstrukturuar  si nga ana e stafit mjekësor të kualifikuar dhe me eksperiencë, por edhe nga ana e teknologjisë mjekësore bashkëkohore që disponon dhe ambienteve superkomode dhe moderne të ideuara për të qenë në funksion të qëllimit tonë; kujdes mjekësor optimal dhe të standartizuar për nënat e reja dhe foshnjat e tyre. Kjo nënkupton  kujdes të vazhdueshëm për të porsalindurin duke ndjekur me përpikmëri rekomandimet dhe protokollet bashkëkohore dhe ato të Organizatës Botërore të Shëndetësisë.

REPARTI I NEONATOLOGJISЁ HYGEIA

Për një shërbim të sigurt dhe cilësor përkujdesja e stafit tonë mjekësor fillon që nga kujdesi në sallën e lindjes, identifikimi i të porsalindurit dhe krijimi i kontaktit të parë të nënës me beben qysh në sallën e lindjes, që më pas vijon me vizitën e parë nga ana e mjekut pediatër-neonatolog, vendosja e një profilaksie të sigurt për vitaminën K, vaksinimi i të porsalindurve dhe kujdesi specifik që ofrohet për bebet në situata specifike mjekësore.

Shërbimi i Neonatologjisë Hygeia është i përgatitur dhe ofron Kujdes Neonatal Intensiv dhe Subintensiv të specializuar, për bebet e lindura prematurë apo me çrregullime të tjera,  të tilla si: probleme me frymëmarrjen, zemrën, traktin tretës, urinare, uro-genitale, neurologjike, infeksioze, ikterit te të porsalindurit etj.

Gjithçka bëhet e mundur nën përkudjesjen e një stafi të dedikuar dhe me eksperiencë shumëvjeçare mjekësh dhe infermierësh, të specializuar dhe trajnuar brenda dhe jashtë vendit, të cilët ofrojnë shërbimin dhe kujdesin e tyre të specializuar çdo ditë, 24 orë/24.

Në këtë Shërbim gjejnë zgjidhje dhe ofrohet asistencë mjekësore për çdo bebe apo urgjencë mjekësore neonatale. Po aq të rëndësishme janë edhe vizitat neonatale që ofrohen në këtë Shërbim ku mjekët pediatër – neonatologë vlerësojnë dhe ndjekin me përgjegjesi mbarëvajtjen e bebit, por në të njëjtën kohë asistojnë edhe prindërit në rrugëtimin e tyre duke i pajisur me informacione dhe këshilla të nevojshme mbi gjithçka duhet të dinë për kujdesin ndaj bebit, sidomos në momentin kur dalin nga Materniteti dhe do jenë në shtëpi me bebet e tyre.

Për një përkujdesje dhe shërbim maksimal dhe të kompletuar për të porsalindurin, në Paketat e lindjes Hygeia janë të përfshira edhe analiza dhe ekzaminime bazike për të porsalindurin si: analiza e grupit të gjakut, depistimi metabolik për të porsalindurin (që realizohet në momentin e daljes së bebit nga Materniteti), si dhe eko koksofemorale, ekzaminim ky që kryhet në muajin e dytë pas lindjes.

Të shumtë janë pacientët e vegjël që janë ndjekur me përkushtim dhe devocion nga stafi i mjekëve dhe infermierëve të Shërbimit të Neonatologjisë Hygeia, ku mund të numërojmë më shumë se 1200 bebe në vit, (të ardhur në jetë në Maternitetin Hygeia), rreth 100 bebe në vit të hospitalizuar në Terapinë Intensive Neonatale, dhe rreth 4.000 vizita ambulatore në vit për bebat në periudhën neonatale.

Prej vitesh tashmë, Shërbimi i Neonatologjisë Hygeia ka rezultate të shkëlqyera në ndjekjen dhe trajtimin e personalizuar të foshnjave premature, shtatëzënive binjake dhe trinjake, si dhe shtatëzënive pas fekondimit in vitro. Gjithashtu ofrohet ndjekje e specializuar konform protokolleve ndërkombëtare për foshnjet premature, pas daljes nga Materniteti.

Por çka e bën të veçantë kujdesin për të porsalindurin në Maternitetin Hygeia është ajo që sot konsiderohet si ‘Care in Neonatology ’; pra jo vetëm kujdes mjekësor, por edhe ngrohtësi dhe dashuri për foshnjën, informim dhe mbështetje për nënën e re, gjë e cila përkthehet në mirëqënie dhe jetë më cilësore për të porsalindurin dhe familjen e tij. Prindërit janë pjesëtarë aktivë  të ‘grupit të kujdesit’ ndaj bebes së tyre.

Shumë prej familjeve të reja, në vijueshmëri të modelit të ndjekjes neonatale, zgjedhin të vazhdojnë ndjekjen pediatrike dhe vaksinimin e foshnjës së tyre pranë Spitalit Hygeia.

Qëllimi final është një dhe i përbashkët “Të kemi bebe të shëndetshëm dhe prindër të kënaqur”.

E ku ka më bukur....Ky është edhe Misioni ynë, përtëritja e jetës !!!

                                 

Dr.Sh.M. Eda Jazexhiu Postoli

Pediatre Neonatologe

Shefe e Shërbimit të Neonatologjisë Hygeia

Tel : 04 23 90 000

 

Sottocategorie

Faqja 1 di 10

Hygeia Group

SPITALI HYGEIA TIRANЁ, pjesë e Grupit Hygeia Greqi, i cili prej 40 vitesh tashmë, vazhdon tё jetё lider nё tregun e sektorit shëndetësor dhe ka si objektiv kryesor të jetë ofruesi më i madh i shërbimeve mjekësore të integruara në gjithë Europën Juglindore.

Lexo me shumë...

Newsletter

Abonohu per te mare njoftimet tona me email:

Si të arrini në Hygeia

Kontakte

Spitali Hygeia Tiranë:
Sekretaria: + 355 4 23 90 000
Urgjenca: + 355 4 23 23 000
Email: info@hygeia.al


Zyra e Spitalit Hygeia Kosovë:
Telefon: ‎+386 49 102 008
Email: zyrakosove@hygeia.al