Artikuj mjekësor

Temperaturat e larta vazhdojnë të jenë prezente kudo në vendin tonë ndaj është e rëndësishme që të gjithë të jemi të kujdesshëm dhe të mos ekspozohemi në diell gjatë orëve të pikut. Ndërkohë është shumë e rëndësishme që të jeni të mirëinformuar mbi pasojat negative që ka në shëndetin tonë ekspozimi i pakujdesshëm ndaj këtyre temperaturave ekstreme, një ndër të cilat është “Goditja nga i nxehti (Heat Stroke)”.

 

Si çdo vit edhe këtë verë fëmijët do të kalojnë shumë kohë duke u larë dhe luajtur në pishinë apo në det. Nëse jeni prind, mund të jeni shumë të familjarizuar me dhimbjen dhe diskomfortin e veshit  te fëmijët, sidomos pas një fundjave të gjatë të kaluar në det duke notuar. Në varësi të moshës së fëmijës, simptomat që ato shfaqin mund të ndryshojnë, por rezultati, pra ankesat janë po të njëjtat: dhimbje, inflamacion dhe madje shumë herë e shoqëruar edhe me infeksion. Por, për të gjithë ju nëna, duke u informuar mbi shkaqet, parandalimin dhe mundësitë e trajtimit, ju mund të jeni të përgatitura në mënyrë që të dini si të veproni në rast se përballeni me një rast të tillë.  

Sottocategorie

Spitali Hygeia Tiranë

SPITALI HYGEIA TIRANЁ është spital privat i nivelit ndërkombëtar me një investim fillestar prej 60 milion euro, duke qenë i vetmi spital në Shqipëri i konceptuar që në fillesat e tij si strukturë spitalore, si nga pikëpamja strukturore ashtu edhe nga ajo funksionale. 

Lexo me shumë...

Newsletter

Abonohu per te mare njoftimet tona me email:

Si të arrini në Hygeia

Kontakte

Spitali Hygeia Tiranë:
Sekretaria: + 355 4 23 90 000
Urgjenca: + 355 4 23 23 000
Email: info@hygeia.al