Artikuj mjekësor

GËRHITJE, LODHJE, PËRGJUMJE?

Nëse keni të tilla simptoma konsultohuni menjëherë me mjekun tuaj

 

Apneja e gjumit? Për çfarë bëhet fjalë?

Bëhet fjalë për një vazhdimësi ndërprerjesh të pavullnetshme të frymëmarrjes gjatë gjumit, që çon në ulje të prurjeve të oksigjenit.

Histeroskopia është proçedura që shërben për ekzaminimin e brendësisë së kavitetit të mitrës (uterusit). Kjo proçedurë realizohet me ndihmën e Histeroskopit, që  është një endoskop  hollë i pajisur me një kamera të inkorporuar (instaluar në të). Pamja e përftuar nga kamera e histeroskopit projektohet në një ekran video, duke i dhënë mundësi mjekut të shoh brendësinë e kavitetit të mitrës dhe pamje të cilat lejojnë mjekun që të kryejë edhe ndërhyrje kirurgjikale, kjo me ndihmën e instrumentave që instalohen në histeroskop, në rastet kur, gjatë këtij ekzaminimit, vëren anomali të caktuara.

Simptomat shoqëruese të defiçitit nga vitamina B12 shpesh herë mund të jenë të ngjashme  me simptomat e deficititeve të tjera ushqimore, prandaj është e rëndësishme të njohim mirë këto simptoma dhe mbi të gjitha të konsultohemi me mjekun specialist. Nëse ndiheni më të lodhur, anksioz ose më të shqetësuar se zakonisht, shkaktarë mund të jetë mungesa e vitaminës B12.

Sottocategorie

Spitali Hygeia Tiranë

SPITALI HYGEIA TIRANЁ është spital privat i nivelit ndërkombëtar me një investim fillestar prej 60 milion euro, duke qenë i vetmi spital në Shqipëri i konceptuar që në fillesat e tij si strukturë spitalore, si nga pikëpamja strukturore ashtu edhe nga ajo funksionale. 

Lexo me shumë...

Newsletter

Abonohu per te mare njoftimet tona me email:

Si të arrini në Hygeia

Kontakte

Spitali Hygeia Tiranë:
Sekretaria: + 355 4 23 90 000
Urgjenca: + 355 4 23 23 000
Email: info@hygeia.al