Artikuj mjekësor

Depistimi neonatal i dëgjimit shërben për të vlerësuar nëse një fëmijë i porsalindur mund të ketë humbje dëgjimi por nuk konfirmon që fëmija vuan nga një sëmundje.

Depistimi në spitalin Hygeia Tiranë realizohet me testin e Otoemisioneve Akustike (OAE), i cili është një test i padhimbshëm për fëmijën dhe mat një zhurmë të lehtë të prodhuar nga veshi i brendshëm, për të përcaktuar nëse bebi dëgjon mirë apo jo. Ky test është i përfshirë në paketat e lindjes së Spitalit Hygeia dhe të gjithë bebat që lindin në Spitalin tonë i nënshtrohen këtij testi.

Dr. Maria Zoto, mjeke alergologe në Spitalin Hygeia Tiranë jep këshilla dhe informon mbi alergjitë e lidhura me sezonin e vjeshtës, shkaqet, masat që duhet të marrim dhe çfarë duhet të kemi parasysh për çdo rast. 

Vjeshta sapo ka nisur dhe së bashku me motin e freskët dhe reshjet e shiut kanë filluar edhe simptomat e alergjisë. Kjo sepse jemi në sezonin e vjeshtës që konsiderohet sezon i zakonshëm për alergjinë. Simptoma të tilla si:  kruarja e fytit dhe e hundëve, sytë që lotojnë dhe skuqen, teshtimat, nuk lidhen vetëm me polenet që qarkullojnë në pranverë.

Sottocategorie

Spitali Hygeia Tiranë

SPITALI HYGEIA TIRANЁ është spital privat i nivelit ndërkombëtar me një investim fillestar prej 60 milion euro, duke qenë i vetmi spital në Shqipëri i konceptuar që në fillesat e tij si strukturë spitalore, si nga pikëpamja strukturore ashtu edhe nga ajo funksionale. 

Lexo me shumë...

Newsletter

Abonohu per te mare njoftimet tona me email:

Si të arrini në Hygeia

Kontakte

Spitali Hygeia Tiranë:
Sekretaria: + 355 4 23 90 000
Urgjenca: + 355 4 23 23 000
Email: info@hygeia.al