Artikuj mjekësor

Dr.Holta Sulaj, mjeke otorinolaringologe në Spitalin Hygeia Tiranë ju informon mbi sindromën e apnesë obstruktive të gjumit, ankesat dhe simptomat, dhe  proçedura që ofron Spitali Hygeia për diagnostikimin dhe trajtimin në mënyrë efektive të kësaj sindrome, si dhe pasojat në rast mostrajtimi.

Depistimi neonatal i dëgjimit shërben për të vlerësuar nëse një fëmijë i porsalindur mund të ketë humbje dëgjimi por nuk konfirmon që fëmija vuan nga një sëmundje.

Depistimi në spitalin Hygeia Tiranë realizohet me testin e Otoemisioneve Akustike (OAE), i cili është një test i padhimbshëm për fëmijën dhe mat një zhurmë të lehtë të prodhuar nga veshi i brendshëm, për të përcaktuar nëse bebi dëgjon mirë apo jo. Ky test është i përfshirë në paketat e lindjes së Spitalit Hygeia dhe të gjithë bebat që lindin në Spitalin tonë i nënshtrohen këtij testi.

Dr. Maria Zoto, mjeke alergologe në Spitalin Hygeia Tiranë jep këshilla dhe informon mbi alergjitë e lidhura me sezonin e vjeshtës, shkaqet, masat që duhet të marrim dhe çfarë duhet të kemi parasysh për çdo rast. 

Vjeshta sapo ka nisur dhe së bashku me motin e freskët dhe reshjet e shiut kanë filluar edhe simptomat e alergjisë. Kjo sepse jemi në sezonin e vjeshtës që konsiderohet sezon i zakonshëm për alergjinë. Simptoma të tilla si:  kruarja e fytit dhe e hundëve, sytë që lotojnë dhe skuqen, teshtimat, nuk lidhen vetëm me polenet që qarkullojnë në pranverë.

Sottocategorie

Spitali Hygeia Tiranë

SPITALI HYGEIA TIRANЁ është spital privat i nivelit ndërkombëtar me një investim fillestar prej 60 milion euro, duke qenë i vetmi spital në Shqipëri i konceptuar që në fillesat e tij si strukturë spitalore, si nga pikëpamja strukturore ashtu edhe nga ajo funksionale. 

Lexo me shumë...

Newsletter

Abonohu per te mare njoftimet tona me email:

Si të arrini në Hygeia

Kontakte

Spitali Hygeia Tiranë:
Sekretaria: + 355 4 23 90 000
Urgjenca: + 355 4 23 23 000
Email: info@hygeia.al