Dr. Altina Xhaferi

Dr. Altina Xhaferi
Edukimi dhe Trajnime
2010-2016
Shkolla e doktoratues, Universiteti I Mjëksisë Tiranë.
Grada Shkencore Doktor i Shkencave Mjekësore me temën “Roli i MDCT në diagnostikimin dhe ndjekjen e patologjive të vazave arteriale të qafës me Nr rendor në MASH 2535

2007-2008
Studime për Diplomën Master – Shërbimi Radiologji – Imazheri. Mbrojtja e temës “Vlera e Echo Doppler në ekzaminimin e venave të thella të anësive inferiore”

Shkurt – Maj 2005
Specializim në Perugia (Itali) Mbrojtja e temës “Patologjite e gjirit-protokolli diagnostik”

2002 – 2006
Specializimin pas universitar në degen Radiologji-Imazheri pranë QSU “Nënë Tereza” Tiranë Diplomuar mjeke Radiologe- imazheriste

Eksperienca Profesionale
2013- ne vazhdim
Mjeke radiologe në Spitalin Hygeia Tiranë

2008 – ne vazhdim
Universiteti i Mjekësise -Fakulteti i Shkencave Mjekësore Teknike Pedagoge e brendshme për lënden e Radiologjisë

Maj 2008 – Gusht 2013
Klinika private “Blue Medical Center”

Kariera Akademike
Anëtarësime
Shoqata Shqiptare e Imazheristëve – Nenkryetare e bordit
Publikime
A complete occlusion of common carotid artery – a case report” International Journal of Science and Research, Volume 5 Issue 1, January 2016, ISSN (online) 2319-7064
Carotid Artery dissection following posterior neck trauma”, Albanian Medical Journal, Nr 1, 2013, ISSN 0255-6790

“Roli i Eco Doppler në vlerësimin e Patologjive të arterieve karotide të qafës”, Mjekësia Bashkëkohore Nr 14, 2014 ISSN 2306-8930
Temporary management of bleeding in the treatment of Major Liver Injuries – Sh Osmanaj, M. Xhaferi, A. Xhaferi, A. Dhima, E.Sulaj, L.Nikollari Medical Forces, Internacional Forum April 2012

Referime

Retrospective study of cerebral infarction cases diagnosed with Carotid angio CT , Internaltional Public Health Cenference in Tirana, May 2013
“ Diagnosis in carotid artery disease” Eight annual Meeting of Albanian Imaging Association. Tetor 2012
“ Relationship of catorid luminal stenosis and neurologic symptomatology” (poster presentation) International Congress of Biomedical Sciences May 2013.
“The role of Carotid duplex ultrasonography in assessing cervical carotid artery disease” IX th annual Meeting of Albanian Imaging Association. Tetor 2013.

BORD EDITORIAL

Konferenca mjekësore e personelit teknik- Univesiteti i Mjekësisë Tiranë
Konferenca ISCAMT 2017- Universiteti Aleksander Moisiu Durrës
Interesat Klinike:
Radiologjia e gjëndrës së gjirit dhe vazave të qafës

Hulumtime:
Evidentimi i patologjive të vazave arteriale të qafës. Evidnetimi i patologjive të gjirit

Mjek të tjerë: 

Dr. Roland Hasa

Dr. Roland Hasa

Radiolog
Dr. Dorina Aliu

Dr. Dorina Aliu

Radiolog
Dr. Besa Hidri

Dr. Besa Hidri

Radiolog
Dr. Arjeta Docaj

Dr. Arjeta Docaj

Radiolog
Dr. Bora Lulo

Dr. Bora Lulo

Radiolog